De nieuwe website van Westerlo vervangt en integreert de oude websites van gemeente en OCMW Westerlo. Centraal staan het meldpunt voor vragen en opmerkingen, de webshop voor de aankoop van tickets voor culturele en andere vrijetijdsactiviteiten, de openingsuren van de diensten van gemeente en OCMW en het e-loket voor het aanvragen van online documenten, naast Westels nieuws en activiteiten.

Door op de menuknop bovenaan te klikken kom je binnen in het luik dienstverlening en bestuur. Vrije tijd, welzijn en gezondheid, wonen en leven, werken en ondernemen, onderwijs en kinderopvang en bestuur en organisatie zijn de items waaruit je verder kan kiezen.

Meer dan 80 % van de bezoekers komt de website binnen via een zoekopdracht in Google. De eerste weken na de release van de website heeft Google mogelijk moeite om alle pagina's te vinden. Geen probleem! Surf dan rechtstreeks naar www.westerlo.be en gebruik de nieuwe centrale zoekbalk.

De hele maand maart staat trouwens in het teken van het verder verbeteren van de website. Zie je nog ruimte voor verbetering? Klik dan onderaan rechts op het 'gouden ventje' en laat het ons weten!

Westerlo heeft een eigen website sinds 1999. Met deze release zijn we toe aan versie 5. De website heeft elke maand 20 tot 25 000 bezoekers. Westerlo.be kwam tot stand in samenwerking met de firma Paddle. Westerlo maakte daarvoor gebruik van het raamcontract Kanooh van de Vlaamse overheid.